Mégsem ússzák meg szárazon a védőoltások ellen bujtogató civilek?

Vizsgálják a vakcinaellenes óriáspannók törvényességét.
Hirdetés

Kolozsváron visszavonta ugyan az azt kihelyező cég, de több Maros megyei településen – Marosvásárhelyen, Koronkán és Dicsőszentmártonban – még mindig ott díszelegnek az Ismerd meg a veszélyeket (Cunoaște Riscurile) oltásellenes csoportosulás kültéri reklámpannói, melyekről bővebben ITT írtunk.

De ott sem úszhatják meg a lakosság félretájékoztatására irányuló akciót, a megyei egészségügyi igazgatóság ugyanis hivatalból eljárást indított a cég ellen, hogy kiderítse, törvényesen járt-e el az óriáspannók kihelyezésekor.

Stelian Caraghiaur, az egészségügyi igazgatóság szóvivője a Székelyhon hírportálnak elmondta: a cégnek be kell mutatnia az engedélyeket, ugyanis a törvény szerint egészségüggyel kapcsolatos reklámanyagot csakis az egészségügyi minisztérium engedélyével lehet közzétenni.

„Amennyiben nincs meg az engedély büntetést lehet kiróni, s kötelezni az illetékeset, hogy távolítsák el a reklámanyagot. A héten derül ki, hogy törvényesen vannak kihelyezve a plakátok vagy sem” – nyilatkozta a portálnak az illetékes.

Hirdetés