Óriáspannókon hirdeti a hülyeséget az influenzajárvány kellős közepén egy oltásellenes szervezet

Ráadásul adományokból.
Hirdetés

Nem kis pofátlanságra tett szert egy oltásellenes civil szervezet, amely épp az influenzajárvány kihirdetésének napját választotta ki arra, hogy óriáspannókkal mentse meg az emberiséget a védőoltások veszélyeitől.

Az Ismerd a veszélyeket (Cunoaște Riscurile) nevű „polgári tájékoztató kezdeményezés” kültéri reklámfelületein mindent összehord a vakcinákról, ami valaha az emberi életre törő veszélyként felmerült az Univerzumban. Megtudhatjuk belőlük, hogy az oltások „nehézfémeket tartalmaznak, rákkeltőek, emberi és állati DNS van bennük, mutációkhoz vezetnek” és

még biztos találtak volna felsorolásra méltó, aggodalmat keltő okot, ha nagyobb lett volna a reklámfelület.

Melyet egyébként úgy állíttatott fel a magát „tájékozottnak” nevező szervezet, hogy még adós az ebben segédkező ügynökségnek: most a Facebook közösségi portálon próbálja összekalapozni az ezer eurós reklámköltséget.

 

A Ziar de Cluj úgy tudja, hogy a félretájékoztatásnak minősülő reklámkampány mögött egy Cristina Ganea nevű aktivista áll, aki évek óta hergeli a védőoltások ellen a kincses város lakóit. Honlapján a testület „tájékozott szülők csoportjaként” határozza meg magát, mely

sajnos másokra is rá akarja tukmálni tájékozottságát.

Hirdetés

Mint írják, a gyógyszerek és védőoltások káros hatásait akarják „tudatosítani”, és az információhoz való jog nevében lépnek fel. Sőt, azt is állítják, hogy tagjaik között orvosok, egészségügyi szakemberek is vannak és igény esetén állításaikat alátámasztó szakkönyveket is biztosítanak az érdeklődőknek.

A marosvásárhelyi Appia Management ügynökség által kihelyezett kolozsvári óriásplakátok a Facebook-bejegyzés szerint az eddigi koronkai molinót helyettesítik. Posztjában az aktivista arra is utal, hogy a hatóságok, reklámügynökségek nem mindenhol nézik jó szemmel akcióikat. Melyeket

egy másik kétes hírű oltásellenes civil szervezet is támogat:

a Pro Decizii Informate Egyesület szeptemberben azzal írta be magát a történelembe, hogy az egészségügyi minisztérium és az UNICEF odahamisított logójával jelentetett meg szórólapokat. A propagandaanyagokban a védőoltások káros voltáról hordott össze orbitális baromságokat, többek között azt, hogy „a vakcina rovarirtó szert tartalmaz” és „elvetélt magzatok sejtjeiből készül”.

A Cunoaște Riscurile „polgári tájékoztató kezdeményezés” egyelőre out door és a Facebookon nyomul, igaz, nem mindig sikeresen. Egy hozzászóló például azt kérdezte tőlük: „Vállalják az oltás hiánya miatt bekövetkezett haláleseteket is?”

Hirdetés