Mi a különbség az István, a király hamis papjai és egy valódi álpap között?

Többek közt az, hogy utóbbi konkrétan megkopasztja a hiszékeny embereket. Itt és most.
Hirdetés

A történet, ha tetszik, pokolian egyszerű. Az elkövető, egy 39 éves besztercei illetőségű férfi kapta magát, és szerzetesnek adta ki magát. Eddig, mondjuk, még semmi baj nem lett volna, hiszen a szerepjáték divatos dolog manapság. Igen ám, de álszerzetesünk nem csak egyszerűen csuhában sétafikált. Beszerzett pár mobiltelefont, hozzávaló kártyákat, és gyanútlan hívő embereket hívogatott, mégpedig azzal, hogy van egy rákos kislány, akit Belgiumban kell kezelni, és ez bizony pénzbe kerül, legyenek hát oly emberbarátok és adakozzanak.

És a gyanútlan (hiszékeny) emberbarátok, összesen körülbelül harmincan, adakoztak is. Hogy mennyit? Nem is keveset: 24 320 lejt. Az összeget az álszerzetes természetesen nem a bemondott célra költötte el. Hanem magára.

Az illetékes nyomozóhatóság viszont időközben kapcsolt, és a csaló után eredt. A férfit Fehér megyében csípték el, hHázkutatást is tartottak a lakásán, melynek során megtalálták a bűncselekményt bizonyító banki iratokat, továbbá a mobiltelefonokat és kártyákat. A nyomozók kedden 24 órára őrizetbe vették a gyanúsítottat. A szerdai napon a gyanúsított a Fehér megyei ügyészség elé áll, hogy őszintén válaszoljon a hatóság kérdéseire, és viselje tette következményeit.

Bizony, Isten nem bottal ver. Többnyire.

Hirdetés