Roppant furcsa metróbaleset történt Bukarestben

A garázsban szakított át egy korlátot egy metrószerelvény, és az öltözőkig jutott.
Hirdetés

Nem állítjuk, hogy értjük, milyen baleset történt ma reggel a bukaresti metróhálózat Berceni negyedi végmegállója utáni depóban, mert a képek és a Metrorex vezetőjének a nyilatkozata sem egyértelmű. Ami biztos, hogy utasok már nem voltak a metrószerelvényben.

Úgy tűnik, hogy amikor be akarták parkolni az egyik szerelvényt, akkor a vagonok a mozdonyt maguk után húzva túlgurultak a védőkorláton, gyakorlatilag lementek a sínekről, és két vagon „függ” a sínek után, egy nagy garázs plafonján. A szerelvény az öltözőkig jutott.

A szerelvény vezetője könnyebben megsérült, további vizsgálatok végett kórházba szállították, nyilatkozta a Metrorex vezérigazgatója, Dumitru Şodolescu. A fővárosi metrók közlekedése háborítatlan, a többi szerelvényt nem érinti a depóban történt baleset.

A képek alapján az anyagi kár jelentős abban az óriási garázsban, ahova be akarták parkolni a metrót. A szerelvény vízvezetékeket tört át, elektromos vezetékeket szaggatott szét, széttörte a védőkorlát betondarabjait, és persze a vagonok is károsodtak.

Az igazgató szerint egy kinti sínpárra kellett volna húzni a szerelvényt, de az időjárási körülmények miatt (fagy, szél, ónos eső) benti helyet választottak. Az igazgató nem tudta megmondani, hogy a balesetet műszaki meghibásodás vagy a parkolási manőver közben fellépett emberi hiba okozta. 

Hirdetés

Metróbaleset Bukarestben

A bukaresti katasztrófaelhárítás felvétele

Hirdetés