„Meg fogsz dögleni!” – üvöltötte az udvarhelyi vállalkozó a rendőrnek, akit megvert, majd hószánnal üldözőbe vett

Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Hirdetés

Egy pár hónappal ezelőtti székelyudvarhelyi parkolási bírság fajult az elmúlt hétvégén tettlegességig a Madarasi Hargita egyik panziójában. Az esemény főszereplője egy ismert udvarhelyi vállalkozó, akinek csak a monogramja (P. A.) ismert. A 37 éves férfi nem szívesen tartózkodott egy helyen azzal a szolgálaton kívüli 20 éves városi rendőrrel, aki még tavaly novemberben megbírságolta őt, ezért megfenyegette és felszólította, hogy távozzon.

Frissítés: A Székelyhon információi szerint az elkövető, Pethő Attila előzetes letartóztatásáról hétfőn délután tárgyalt az udvarhelyi bíróság. A kétórás tágyalás után arról döntöttek, hogy a férfit nem helyezik előzetes letartóztatásba, tehát szabadlábon, hatósági felügyelet alatt védekezhet. A döntés meghozatala előtt a helyi rendőrök a bíróság épülete ellen tiltakoztak a történtek miatt.

Kis idő elteltével P.A. nekiesett a rendőrnek, aki nem volt hajlandó távozni, a dulakodás következtében a földre került, ekkor több rúgást is kapott a fejére. A rendőrt barátai egy gépjárművel orvoshoz próbálták vinni, de a támadó egy hószánnal üldözőbe vette őket, nekiment a leszorított autónak, kirángatta és tovább ütlegelte a sértettet. A Székelyhon által megszerzett videófelvétel az utolsó pillanatait rögzítette az incidensnek, amikor hangzavarból élesen kihallatszik, amint vélhetően az Attilának nevezett tettes azt kiabálta a földön fekvő áldozatának, hogy „meg fogsz dögleni”.

A történet még ezzel sem ért véget: P.U. Zeteváraljáig üldözte az időközben a hó fogságából kiszabadított gépjárművet, és többször is nekiütközött. Az áldozat végül orrcsonttöréssel és arcsérüléssel került kórházba.

A rendőrség még aznap éjjel őrizetbe vette az agresszort, és előzetes letartóztatását javasolták. A rendőrségi tájékoztatásokból kiderül: házkutatási engedélyt kértek a bíróságon egy meg nem nevezett helyszínre, ahol lefoglalták az ütközések nyomait viselő hószánt, majd előállították P. A.-t., aki ellen elrendelték a 24 órás őrizetbe vételt.

Hirdetés

A Székelyhon információi szerint a parkolóbüntetést, amiből kirobbant a durva nézeteltérés, nem is az áldozat szabta ki. A vitatott büntetés jegyzőkönyvét az agresszor jogi úton támadta meg, de az ügyben még nem született döntés.

Az eset felszította a kedélyeket Székelyudvarhelyen. A rendőrök hétfőn felvonulást szerveztek, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat a megvert kollégájuk mellett, és tiltakozzanak az agresszió ellen. 

Hirdetés