Magyarellenes hergelésre használja ürügyként a románellenes feliratokat a nem túl magyarbarát képviselő

Marius Paşcan a marosvásárhelyi Avram Iancu-emlékházra ráfirkált feliratok miatt hőbörög.
Hirdetés
Elöljáróban szögezzük le: mi is ostobaságnak tartjuk, hogy valaki Avram Iancut, valamint Horeát, Cloşcát és Crişant gyalázó, őket orális szexre felszólító, illetve Éljen Magyarország! feliratot firkált a marosvásárhelyi Avram Iancu-emlékház falára.
 
Még akkor is, ha a nem teljesen megalapozatlan gyanú szerint mindegyikük elmarasztalható lehetne népirtás vádjában a magyarok elleni tetteik miatt.
 
De ugyanúgy ostobaságnak tartjuk, ha a felelőtlen ismeretlen tettét valaki nem kevésbé felelőtlenül magyarellenes hergelésre próbálja felhasználni.
 
Márpedig Marius Paşcan, a Népi Mozgalom Párt (PMP) kórosan magyargyűlölő képviselője pontosan ezt tette.
 
Facebook-oldalán hőbörög egy sort az egyébként valóban elítélendő tett miatt, majd – mintha azok nem tudnák, mi a dolguk –, felszólítja a hatóságokat, hogy azonnal indítsanak nyomozást az elkövető – szerinte agyatlan provokátor – kézre kerítésére, és tájékoztassák a nyilvánosságot az ellenük alkalmazott szankciókról.
 
 
Állítása szerint ugyanis tavaly már történt hasonló eset, és akkor a hatóságok azonosítottak egy magyar elkövetőt, akinek a sorsáról azóta sem tudni semmit.
 
Paşcan aztán habzó szájjal magyarozik is egy kicsit, amikor azt inszinuálja, hogy bármilyen romániai hatóság azért nem hajlandó tenni a dolgát, mert fél az RMDSZ-től. 
 
„Lássuk, ki fél jobban az RMDSZ-től, ki nem hajlandó a törvényeket alkalmazni és tiszteletben tartani Marosvásárhelyen? Kinek remeg a térde egy közalkalmazotti tisztségért, amikor a kötelességét kell teljesítenie a nyugodt légkör és a közbiztonság érdekében?”
 
– teszi fel a kérdést, mintha valaha is történt volna hasonló, majd a „politikai védelmet” is felajánlja az illetékeseknek.
 
Talán nem bennünk van a hiba, ha azt hisszük: a jó PMP-s honatya mindezzel pont hogy nem járul hozzá az általa tele szájjal hangoztatott, agyatlan provokátoroktól mentes, „nyugodt légkör” megteremtéséhez. 

Hirdetés