Különleges úti célokkal építgeti romániai bázisát a WizzAir

Felszálló ágon a Bánság fővárosa is.
Hirdetés

Nem kis fejlesztésbe kezd Temesváron a WizzAir, a magyar fapados légitársaság csütörtökön négy újabb úti célt jelentett be a bánsági városból, és egy újabb, Airbus A320-as repülőgéppel erősítette flottáját. Ez szeptembertől száll fel a temesvári reptérről, és a több mint 100 millió dolláros befektetéssel 27-re nő a magyar cég romániai gépparkja.

Nem mellesleg ennek köszönhetően 10,5 százalékkal több utast lesz képes szállítani, 2019-ben közel tízmillió, pontosabban 9,5 millió repülőjegyet tervez értékesíteni. Elsősorban új, felénk kevésbé bejáratott desztinációkkal. Szeptembertől például a dániai Billund városába indít járatot a temesvári repülőtérről, a település a Lego szülővárosaként lett híres.

Németországban is inkább a turisztikai látványosságokra nyit a magyar fapados társaság, a gótikus építészetéről híres bajor nagyváros, Nürnberg mellett az egyik leghíresebb német üdülőhely, Karlsruhe/Baden-Baden repterén is leszállnak a WizzAir gépei. Nagy-Britanniában a viktoriánus kort megidéző Doncaster reptere az új úti cél.

A Wizz Air 2008 óta repül Temesvárról, a tíz év alatt 4,8 milliárd utast szállított külföldre. A bánsági városból 19 járatot működtet kilenc európai országba. Romániában összesen tíz reptéren van jelen, ahonnan 146 járatával 20 országba repíti utasait.

Hirdetés