Nehogy azt higgye bárki, hogy idén jobb lesz vonatozni Romániában

Csak toldoz-foldoz a Román Vasúttársaság, a szolgáltatás minősége belátható időn belül nem fog javulni.
Hirdetés

Bár a Román Vasúttársaság szolgáltatásai évről évre rosszabbak, a személyszállító részleg működése körüli botrányok egymást érik, a CFR-nek azonban egyelőre csak toldozás-foldozásra futja, szemmel látható javulásra várhatóan idén sem kerül sor. 

Az már tavaly világossá vált, hogy a vasúttársaság távolról sem rendelkezik elegendő vasúti kocsival ahhoz, hogy megfelelő körülményeket biztosítson a potenciális utasai számára: alapból csupán 1200 kocsival rendelkezik, ebből 400 használhatatlan.

A CFR tavaly novemberben bejelentette, sikerült felújíttatnia kettő darabot (!), idén pedig további 90 kocsi korszerűsítésére írnak ki pályázatot. Hogy ebből az utasok mikor látnak valamit, az a társaság friss közleményéből nem igazán derül ki – a pályázatokat februárig várják, a májusban elbírálják –, mint ahogy az sem, hogy a maradék 300 vasúti kocsinak mi lesz a sorsa.

A szög rendszeresen kibújik a zsákból: nemrég arról írtunk, hogy Nagybányán nem engedték az utasok elindulni a Zsibóra tartó szerelvényt egyetlen (!), melyre 80 helyett 130 jegyet adtak el. Karácsony előtt a bukaresti Északi Pályaudvaron tört ki hasonló botrány, akkor az utasoknak sikerült kiharcolniuk még egy vasúti kocsit.  

Hirdetés