Gyenes Emánuel már biztosan nem ér célba az idei Dakar Ralin

A szatmári versenyző bukott, és fel kellett adnia a versenyt.
Hirdetés
Nem hajthat újabb babárokra az idei, Peruban zajló Dakar Ralin Gyenes Emánuel: a szatmárnémeti motoros a keddi, nyolcadik szakaszon bukott, és mivel a nemrég elszenvedett kartöréséből lábadozó sportoló jobb kezével problémák vannak, inkább feladta a küzdelmet.
 
A Maninak becézett motoros szerdán, Facebook-oldalán jelentette be a szomorú hírt. Mint írta, a nyolcadik szakasz már eleve nehezen indult, mivel a motorosok 80 százaléka 10 autó és 5 kamion után rajtolt el, a keréknyomok és a por alaposan megnehezítették a dolgukat.
 
Aztán bukott, és nem csupán a navigációs rendszere sérült meg, hanem a jobb karját is megviselte az esés. Megpróbálta ugyan folytatni a versenyt, de tíz kilométer után már képtelen volt a kormányt tartani. Ezért aztán feladni kényszerült a versenyt – de biztosított mindenkit, hogy jövőre még elszántabban áll rajthoz.
 
 
Gyenes néhány héttel a rajt előtt, egy fotózás alkalmával törte el a karját, és csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogy elindul.
 
A szatmári motoros tavaly összetettben a 23. helyen végzett, idén a Malle Motor kategóriában is versenyzett, amely a szerviz nélküli motorosok számára kiírt külön megmérettetés, és természetesen abban a maraton kategóriában is versenyben volt, amit korábban kétszer is sikerült megnyernie. 

Hirdetés