Közel akkora ünnep lesz Florin Piersic születésnapja Kolozsváron, mint a Kis Egyesülés

Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Hirdetés

Kedden tartotta soros ülését Kolozsvár helyi tanácsa, melynek napirendjén szerepelt például a Szent György (Béke) tér felújításának költségeiről, illetve a hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetésének és szállításának támogatásáról szóló szavazás, de arról is döntöttek, hogy idén is két útvonalon utazhatnak ingyen az egyetemi hallgatók.

A 24 napirendi pont között szerepelt a Kis Egyesülés évfordulójának január 24-i ünnepe és a kolozsvári születésű román színészlegenda, Florin Piersic 83. születésnapja is, melyekre közpénzt különítettek el.

A két esemény fontosságát talán még csak egy lapon sem lehetne emlegetni, ha nem arról a Florin Piersicről lenne szó, akiről a román közvélemény azt tartja, hogy „Isten legnagyobb ajándéka a románságnak”.

Minden idők legjobb román színészének január 23-i születésnapjára 130 ezer lejt különítettek el, mely összegből  a róla elnevezett moziteremben pompás ünnepséget szerveznek, az előadóművész barátainak részvételével, folklór és színházi műsorral.

Hirdetés

A román fejedelemségek – Moldva és Havasalföld – 1859-es egyesülésének évfordulójára kicsivel nagyobb összeget, 180 ezer lejt fordítanak, ami így is 110 ezer lejjel több, mint amennyit a tavaly költöttek ugyanerre az eseményre, és alig 50 ezerrel több, mint amennyit Florin Piersic születésnapjára szánnak. 

De melyik esemény érdemel nagyobb csinnadrattát?

Hirdetés