Illusztráció | Főtér.ro
Megzápult a hivatal
szabot
2019. január 11. péntek, 15:45
De a lakosságot csak egy hónappal később értesítették. Legalább százezer fipronilos tojás került kereskedelmi forgalomba.
4,2 millió, Fipronil rovarirtóval mérgezett tojást találtak a Teleorman megyei Drăgăneşti Vlaşca egyik baromfit nevelő farmján, és ebből legalább 102 480 darab kereskedelmi forgalomba is jutott, közölte az országos élelmiszerbiztonsági hatóság. 
 
Egy Olt megyei kereskedelmi társasághoz került 36 000 tojás közül hatezer darabot vettek be üzletek polcairól. Hogy mi történt a többivel, azért sem világos, mert bár a november végén lefolytatott ellenőrzés eredménye december hatodikán már befutott a Teleorman megyei élelmiszerbiztonsági hivatalhoz, az egész ügy csak tegnap került nyilvánosságra.
 
A Fipronil nagyon erős rovarirtó, amelynek használata tilos az Európai Unióban olyan állatok tenyésztésénél, amelyeket emberi fogyasztásra szánnak. A szer embereknél különböző formájú ételmérgezést okoz.
 
Az országos és a megyei élelmiszerbiztonsági hivatal most azt vizsgálja, hogyan került a rovarirtó szer a tyúkfarmra. Az országos hivatal képviselői tudják, hogy a megyei igazgatóságnak értesíteteni kellett volna a lakosságot a jelentős mennyiségű mérgezett tojás piacra kerüléséről, és nem értik, hogy miért nem tette meg.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29504
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.