Illusztráció | Főtér.ro
Megzápult a hivatal
szabot
2019. január 11. péntek, 15:45
De a lakosságot csak egy hónappal később értesítették. Legalább százezer fipronilos tojás került kereskedelmi forgalomba.
4,2 millió, Fipronil rovarirtóval mérgezett tojást találtak a Teleorman megyei Drăgăneşti Vlaşca egyik baromfit nevelő farmján, és ebből legalább 102 480 darab kereskedelmi forgalomba is jutott, közölte az országos élelmiszerbiztonsági hatóság. 
 
Egy Olt megyei kereskedelmi társasághoz került 36 000 tojás közül hatezer darabot vettek be üzletek polcairól. Hogy mi történt a többivel, azért sem világos, mert bár a november végén lefolytatott ellenőrzés eredménye december hatodikán már befutott a Teleorman megyei élelmiszerbiztonsági hivatalhoz, az egész ügy csak tegnap került nyilvánosságra.
 
A Fipronil nagyon erős rovarirtó, amelynek használata tilos az Európai Unióban olyan állatok tenyésztésénél, amelyeket emberi fogyasztásra szánnak. A szer embereknél különböző formájú ételmérgezést okoz.
 
Az országos és a megyei élelmiszerbiztonsági hivatal most azt vizsgálja, hogyan került a rovarirtó szer a tyúkfarmra. Az országos hivatal képviselői tudják, hogy a megyei igazgatóságnak értesíteteni kellett volna a lakosságot a jelentős mennyiségű mérgezett tojás piacra kerüléséről, és nem értik, hogy miért nem tette meg.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29504
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.