Hivatalos: tényleg Romániába jön a pápa

És igen, elzarándokol Csíksomlyóba is.
Hirdetés

A tegnap kiszivárogtatott hírt már nem cáfolta, hanem megerősítette úgy a Vatikán sajtószolgálata, mint a bukaresti államelnöki hivatal: Ferenc pápa Romániába látogat.

A katolikus egyház feje Klaus Iohannis elnök, az állami hatóságok és a romániai katolikus egyház meghívására válaszolva május 31-e és június 2-a között tartózkodik majd az országban – áll a közleményben. 

Ferenc pápa ellátogat Bukarestbe, Jászvásárra és Balázsfalvára, valamint Csíksomlyóra, a Mária-kegyhelyre, írja a vatikáni sajtószolgálatra hivatkozva a romkat.ro katolikus portál. Az apostoli látogatás pontos programja még nem ismert, hamarosan közzéteszik.

Ferenc pápát 2017-ben hívták meg a román hatóságok és a romániai római katolikus egyház. A látogatásra beleegyezését adta az ortodox egyház vezetősége is, hiszen Románia lakosságának nagy többsége görögkeleti vallású, a pápa csak az ortodox egyház beleegyezésével érkezhet Romániába.

Ferenc pápa a második katolikus egyházfő, aki ellátogat Romániába. Elsőként II. János Pál pápa járt Romániában 1999-ben, akkor ő csak Bukarestet kereste fel, ami csalódást okozott az erdélyi, zömében magyar anyanyelvű hívek körében.

Hirdetés