A kép forrása a Vatican News Facebook-oldala
Tamáskodunk
szabot
2019. január 10. csütörtök, 18:38
Kürtölte szét a Q Magazine az államelnöki hivataltól szerzett értesülését. Tavaly ezt már többször cáfolták.
Klaus Iohannis államfő és a katolikus egyház meghívására tavasszal Romániába jön Ferenc pápa, kürtölte világgá ma délután a Q Magazine, amely bevallása szerint az államelnöki hivataltól szerezte az értesülést.
 
Mi több, az értesülés szerint a pápa nemcsak Bukarestbe, hanem Csíksomlyóra, Balázsfalvára és a moldvai katolikusok központjába, Iași-ba is ellátogat. Még mielőtt bárki is felbuzdulna a pápalátogatás hírére, ne feledjük, hogy az elmúlt évben legalább kétszer-háromszor felröppent már, és a katolikus egyház mindannyiszor cáfolta.
 
A Q Magazine most azt állítja, az értesülést holnap az államelnöki hivatal nyilvánosan is meg fogja erősíteni.
 
A tudott/vélt/sejtett/áhított látogatás programja Bukarestben indul május 31-én, írja a lap: a pápa a reptérről a Cotroceni palotába megy, ezután a pátriárkai hivatalban találkozik Daniel ortodox pátriárkával és a BOR zsinatjával, majd közösen imádkoznak a nemzet megváltásának szentelt ortodox katedrálisban. Ez az esemény nyilvános lesz.
 
Innen a bukaresti Szent József katolikus katedrálisba megy, ahol misét celebrál, a következő napokban pedig vallási ünnepségeken vesz részt Iași-ban, Csíksomlyón és Balázsfalván.
 
Ha tényleg jön Ferenc pápa, akkor ő lesz a második pápa, aki Romániába látogat. II. János Pál pápa 1999-ben járt Romániában, ő volt az első pápa az 1054-es nagy egyházszakadás óta, aki ortodox többségű országba látogatott.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29490
Mert adni ad. Mutatjuk, hogy mennyit.
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.