Nagy sallert osztott ki a román politikai elitnek a leggazdagabb román: Orbánt dicsérte!

És nem először.
Hirdetés

Úgy tűnik, Ion Țiriac hajdani teniszcsillag – jelenleg főállásban Románia leggazdagabb embere – őszinte rajongója Orbán Viktornak, de az biztos, hogy szereti példaként állítani a romániai illetékesek elé a magyar kormányfőt, ha politikáról van szó.

A Capital gazdasági hetilapnak adott interjúban úgy fogalmazott, Romániának az egyik legnagyobb problémája az, hogy jelenleg nincs olyan kaliberű politikusa, aki „talpon tudna maradni az európaiak előtt”, mint ahogyan azt Orbán Viktor teszi. „Hogy lehet bírálni Orbánt? Ő lenne Európa hitleristája? Egyelőre azt látjuk, hogy Magyarország érdekeit védi, s amikor Brüsszelbe megy, ő legalább talpon marad” – fogalmazott az üzletember.

Țiriac korábban a magyar kormányfő által szorgalmazott sporttámogatási programot dicsérte egy nyilatkozatában, amelynek szerinte már látszanak az eredményei, és amelyhez hasonlóval az üzletember szerint a romániai élsport helyzetén is javítani lehetne.

Tavaly szeptemberben pedig azt állította, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök hajlandónak mutatkozott arra, hogy megszerezze Magyarország számára egy részben általa tulajdonolt tenisztorna szervezési jogait.  

Hirdetés