Épp hogy kijött a börtönből a szexuális zaklató, máris lecsapott egy lányra

Nagyváradon történt az eset, az elkövető már készülhet is újra a rácsok mögé.
Hirdetés

Néhány hónapot töltött szabadlábon egy szexuális bűncselekmények miatt elítélt férfi, máris készülhet újra a börtönkosztra egy többszörösen elítélt nagyváradi férfi, aki nem bírt magával.

A rendőrség közlése szerint a Vilmos Pop (talán Pap Vilmos?) nevű, 36 éves férfi még karácsony éjjel követte el a bűncselekményt: fél három tájt egy érmihályfalvi lányt támadott meg a Bodola Gyula-stadion közelében, nem messze a vasútállomástól. A 19 éves lányt nekinyomta a falnak, és elkezdte tapogatni. 

A rendőröknek közel két hetükbe telt, hogy az elkövető nyomára akadjanak, de most sikerült: a férfit őrizetbe vették, és 30 napos vizsgálati fogságba helyezték.

Az elkövetőt szár számos alkalommal elítélték nemi erőszak, nemi erőszak kísérlete és szexuális erőszak miatt. Először 2005-ben került rácsok mögé, de büntetését egyszer sem kellett teljes egészében leülnie.

Utoljára négy éve ítélték el egy 16 éves lány zaklatása miatt, de a kiszabott 1621 nap helyett csak 1346-ot kellett leülnie, és tavaly októberben szabadult.

Hirdetés

Ezt az a 2017-es jogszabály tette lehetővé, amelynek értelmében az embertelen körülmények között fogvatartottak büntetéséből 30 naponként levontak néhány napot.

Ez az eset is jelzi: talán átgondoltabban kellett volna kidolgozni és alkalmazni a törvényt.

 

Hirdetés