Mennyi jó autó: több tucatnyi autós szállt túl alacsonyan az ünnepi időszakban

Volt dolguk a traffipaxoknak.
Hirdetés

Termékenynek bizonyult az ünnepi időszak a gyorshajtókra vadászó rendőrök számára: csaknem hetven száguldozó sofőr bukott le a 2018. december 27. és 2019. január 2. közötti autópályákon, hatan ittas állapotban ültek volán mögé.

Az országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) szerint az ünnepi időszakban 68 olyan sofőrt mértek be, aki 50 kilométer/órával meghaladta a legális sebességhatárt, tizennégyen pedig 200 kilométer/óránál is gyorsabban száguldoztak. Őket 1305 és 2900 lej közötti pénzbírsággal jutalmazták, és 90 napig nem vezethetnek.

A leggyorsabb sofőrt az észak-erdélyi autópályán mérték be, 226 kilométer/órával száguldozott. Neki 2900 lejes bírságot kell befizetnie, és 90 napra bevonták a gépjárművezetői jogosítványát.

Nem csupán a sebességmániások buktak le: hatan ittasan ültek volán mögé. (Legalábbis ennyien buktak le ). A legmagasabb alkoholszint 0,44 milligramm/liter volt a kilélegzett levegőben. Egy 31 éves, mangaliai férfi 2019. január elsején fogyasztott ennyi alkoholt, mielőtt kormányhoz ült. Ellene bűnvádi eljárás indul.

 

Hirdetés