Ludovic „Minden magyar jogkövetelést megtorpedózunk” Orban: az RMDSZ-nek velünk kellett volna tartania

A PNL elnöke következetesen a magyarok nyakába akarja varrni a saját és pártja, illetve a komplett ellenzék tökéletlenségét.
Hirdetés

Képtelen leállni Ludovic Orban, az ellenzék legnagyobb pártja, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, ha az RMDSZ-re kell hárítani a felelősséget a saját tehetetlensége miatt.

Orban csütörtökön este, a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány csúfos buktáját követően (a 163 támogató aláírással benyújtott indítvány csak 161 voksot kapott) ismét csak a magyar szervezetet savazta a kudarc miatt, bár még az RMDSZ és a kisebbségi frakció voksaival sem lett volna meg a kormány bukásához szükséges 233 szavazat.

„A bizalmatlansági indítvány a hivatalban lévő kormányt érinti. Ha valaki megszavazza, úgy gondolja, hogy a kormány rossz. Ha nem, az azt jelenti, hogy a kormánnyal tart. Kelemen Hunor megpróbált valamiféle középutat választani, megkísérelt semlegességet mímelni. A bizalmatlansági indítvány esetében nem lehet senki semleges”

– fogalmazta meg dörgedelmes ítéletét az RMDSZ-t alibizéssel vádoló Orban a B1 hírcsatornának nyilatkozva.

És ez még nem volt elég neki: képes volt azt mondani, hogy egy bizalmatlansági indítvány esetén nem fontos, hogy az ellenzék kidolgozott kormányprogrammal és megnevezett miniszterelnök-jelölttel álljon elő, hogy tudja az ember, mi a kormány alternatívája. Nem, szerinte ezek olyan, másodlagos dolgok, amelyekről csakis az indítvány esetleges sikere után kell egyeztetni.

„A legutóbbi három elnökválasztáson az RMDSZ vezetői a második fordulóban a PSD jelöltjének támogatására buzdítottak, de a magyar választók 70 százaléka a jobboldal jelöltjére voksolt. (…) Az RMDSZ inkább a magyar választók ellenében cselekszik”

Hirdetés

– mondta Orban.

Hozzátette: a felmérések szerint Liviu Dragnea PSD-elnök csupán 4 százalékos támogatottságnak örvend az erdélyi magyar választópolgárok között. 

Amit nem vitatunk. Csak hát nem feltétlenül vagyunk biztosak benne, hogy a PSD-nek és büntetőügyi kihívásokkal küszködő vezérének pont a magyar jogkövetelések terminátorává avanzsált, Orban-féle PNL az alternatívája.

Hirdetés