Ekkortól lesz hazaáruló Klaus Iohannis

Már a PSD szerint.
Hirdetés

Alaposan átrágja és megfontolja a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD, mennyire és hogyan árulja a hazát Klaus Iohannis államfő, ezért nem siet a hazaárulás miatti feljelentésével.

Hiszen mégiscsak komoly vádról van szó.

Mindezt Liviu Dragnea, a párt elnöke árulta el, aki először állt elő hivatalosan azzal, hogy Iohannis szakmányban árulja a hazát, amiért fel kell jelenteni.

Dragnea szerint az elnök akkor árulja a hazát, amikor arról beszél, hogy Románia nem készült fel az EU soros elnöki tisztségének betöltésére, ami január elsejétől esedékes.

Dragnea csütörtökön este elmondta: jövőre teszik meg a feljelentést Iohannis ellen.

Hirdetés

Egyúttal azt is jelezte, hogy nem csupán az államfőnek tartja fenn a megtisztelő címet: árulóknak nevezte azokat az európai parlamenti képviselőket is, akik a centenárium idején „folyamatosan hazudtak”, és kitartóan dolgoznak azon, hogy „Románia ne haladjon, hogy maradjon az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (CVM), hogy nehogy már felvegyenek a schengeni-övezetbe”, hogy aztán ők kerüljenek hatalomra.

„Mindezen emberek fölött ott van Klaus Iohannis, aki azzal követ el hazaárulást, hogy állandóan azt mndja: Románia nincs felkészülve az Európai Unió Tanácsa soros elnökségének átvételére” –  mondta korábban Dragnea.

Dragnea szerint amúgy Iohannisnak legkésőbb csütörtökön betöltetlenné kellett volna nyilvánítania két miniszteri tisztséget, és ki kellett volna neveznie a miniszterelnök által javasolt kormánytagokat, miután szerdán az alkotmánybíróság – helyt adva a kormány panaszának – erre kötelezte a kinevezéseket hetek óta halogató államfőt. 

Hirdetés