PSD-s ellendrukker: A Nyugati Szövetség csupán politikai-választási projekt

És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Hirdetés
A kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) továbbra is ott pocskondiázza a négy ellenzéki, nemzeti liberális párti (PNL) polgármester által tető hozott Nyugati Szövetséget, ahol éri. 
 
Most éppen  Dorel Căprar, a párt parlamenti képviselője és Arad megyei elnöke ment neki a Kolozsvár, Temesvár, Nagyvárad és Arad társulása nyomán létrejött szövetségnek, mondván: az semmit sem ér, csupán a politikai imázsépítést szolgálja a tavaszi európai parlamenti választások előtt.
 
Szerinte a Nyugati Szövetség csupán „politikai-választási szövetség”, legalábbis Gheorghe Falcă aradi polgármester számára.
 
Căprar szerint a PSD irányította kormány is támogatja a helyi közösségeket, és egyébként is, országos szinten jelenleg összesen 391 helyi szintű, önkormányzatok közötti társulás működik különböző közös infrastrukturális projektek megvalósítására.
 
Vagyis a négy liberális polgármester projektjében semmi új, de legalább semmi elítélendő sincs – így  Căprar.
 
A PSD-s politikus egyenesen azt állítja, hogy a négy elöljáró által megvalósítani kívánt autópályák vagy gyorsvasutak a kormány prioritás-listáján is szerepelnek, és amúgy sem építhetnék meg őket, mivel ez meghaladja a hatáskörüket, egy autópálya ugyanis az országos úthálózat része.
 
Nem így gondolja ugyanakkor Déva liberális polgármestere, Florin Oancea, aki közölte: jövőre ő is csatlakozni kíván a Nyugati Szövetséghez.
 
Mint ismeretes, a négy elöljáró a bukaresti tökéletlenkedést és központosítást megelégelve döntött úgy, hogy a szövetség révén közvetlenül Brüsszelnél pályázza majd meg az infrastrukturális fejlesztésekhez szüksége forrásokat. 

Hirdetés