Francot lesz itt Nyugati Szövetség! Dragnea bácsi majd jól megtorpedózza!

Cristian Tudor Popescu, a román sajtó fő jövendőmondója szerint Bukarest nem fogja megengedni az „erdélyi szegregációt”.
Hirdetés

Létrejött, ugye, a Nyugati Szövetség. Friss, még ropog. A szociáldemokratáknak, persze, máris habzik a szájuk. Szegregáció, leválás, viszik Erdélyt, szóval megy a hagymázas harákolás.

És ahogy az ilyen (faj)súlyos ügyek esetében lenni szokott, a sajtó megkérdezte a román média talán legismertebb jövendőmondóját, Cristian Tudor Popescu (CTP) újságírót, hogy hát mi is vár az újszülött Nyugati Szövetségre.

Nos, CTP mester elővette kristálygömbjét, jól belenézett, aztán megmondta a tutit: sötét jövő, az vár rá. Hogy miért? Liviu Dragnea, a szocdem keresztapa nem fogja hagyni, hogy a vidék (elsősorban Erdély) úgy ugráljon, amint úri kedve tartja. Mert, ugye, a szegregációs vírus ragadós, az erdélyi (és nem csak) városok sorban jelentkeztek, hogy hahó, mi is csatlakoznánk a szövetséghez.

Na, hát ezt kaptok, nem szövetséget, mondja CTP szerint Don Dragnea. Oké, de mit tehet? Hiszen a(z egyelőre) négyek nem akarnak semmi egyebet, csak azt, hogy közvetlenül Brüsszeltől kérjenek pénzt a különböző fejlesztési projektjeikre. Erre a Don azt fogja mondani: te, miért akarsz Brüsszeltől kunyerálni? Há’ né, mennyi papírt kell kitölteni. Né, még a gatyádba is belenéznek az ellenőrök. Nesze, adok én neked 10 milliárdot. Ezt sokkal könnyebb ellopni. Nem igaz? Hadd a francba azokat a brüsszelieket.

Hirdetés

Ha nem megy a megvesztegetés, akkor a Don a kormányt is beveti a Négyek ellen, mint atomfegyvert. A brüsszeli pénzek Soros-pénzek lesznek, az erdélyi kezdeményezés szeparatista, transzilvanista, egységes-és-oszthatatlan-nemzetállamtagadó lesz, szóval van a Don zsebében elég muníció.

Azt azért nem hisszük, hogy a Nyugati Szövetség kezdeményezői nem számoltak a fenti lehetőségekkel. És kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hirdetés