Tusnádfürdő székely és városzászlója lógott Dan Tanasă szemébe

Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Hirdetés
Nem egészen egy hónapja ismét beperelte Tusnádfürdő polgármesteri hivatalát Dan Tanasă, akinek az a hobbija, hivatása és élete értelme, hogy bírósági eszközökkel megy neki a székelyföldi magyar nemzeti jelképeknek: sikeresen perelte le több tucat önkormányzat magyar feliratát, székely zászlóját a hivatalokról.
 
Most a tusnádfürdői hivatal előtti négy zászlóból kettő kezdte el szúrni a szemét. Természetesen nem a román és az EU-s, hanem a székely zászló és a település saját zászlója, ezek eltávolításáért perelte be a városházát, tudta meg a Székelyhon. A fürdőváros vezetése beleáll a perbe, nem hagyja a húsz évvel ezelőtt megszavazott városzászlóját, amely eddig nem zavart senkit, írja a székelyföldi hírportál. 
 
Dan Tanasă augusztusban emailben szólította fel az Albert Tibor polgármester vezette hivatalt, hogy vegye le a város- és a székely zászlót, de Alberték nem hogy nem vették le azokat, de levelezésbe sem óhajtottak bocsátkozni Székelyföld hivatásos zászlóüldözőjével. Aki erre az általa vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) nevében pert indított.
 
A tusnádfürdői városháza idén szeptemberben vesztette el jogerősen azt a pert Tanasával szemben, amelyet a dicső honfiú a tavalyi felújítás után a hivatal épületén elhelyezett Városháza és Townhall feliratok eltávolításáért indított. Ennek ellenére Albert Tiborék ott hagyták a magyar és az angol feliratot mondván, amíg nem kötelezik őket végrehajtási eljárással, addig nem szerelik le azokat.

Hirdetés