Dragnea megnyitja a pénzes zsákot

Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Hirdetés
Bődületesen nagy összegű befektetési alapot jelentett be ma este Viorica Dăncilă miniszterelnök. Pontosabban kihúzta belőle az információt az egyik újságíró, aki Dăncilát a Szociáldemokrata Párt Országos Végrehajtó Bizottságának ülése utáni sajtótájékoztatóján kérdezte.
 
A tízmilliárd eurós keretet a 2019-es költségvetésben különítik el helyi fejlesztésekre: az önkormányzatok víz- és csatornahálózatra, iskolafelújításra pályázhatnak, de minden település legfeljebb két beruházásra kap pénzt.
 
Az elől a kérdés elől, hogy mégis honnan lesz ennyi pénz kifejezetten helyi befektetésekre a büdzsében, a miniszterelnök asszony elegánsan és szó szerint lelépett:
 
 
Korábban a párt elnöke, Liviu Dragnea azt mondta, az alapot létrehozó kormányrendeletet a napokban véglegesítik, és a kormány legközelebbi ülésén el is fogadják. A fő kérdésre pedig, hogy honnan lesz pénz rá, Dragnea lakonikusan annyit válaszolt: „Romániából” – idézi az Agerpres.
 
Ennyivel elintézni a kérdést azért is pofátlanság, mert mint pénteken kiderült, idén a nyugdíjakra sem volt elég pénz a költségvetésben: a decemberi járulékok egy részének kifizetése érdekében a kormány kénytelen volt a sürgősségi és katasztrófahelyzetekre elkülönített tartalékalapjához nyúlni.

Hirdetés