Fotó forrása: Maszol/Youtube capture
Vendégfütyülők
gycsaba
2018. december 1. szombat, 20:30
Rájuk kellett hívni a rendőrséget.
A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu színház társulata épp a Székely Csaba „Nem kimondottan 1918” című drámáját készült bemutatni szombaton délután, amikor a színház előcsarnokába váratlanul betoppant egy román népviseletbe öltözött csoport, akik hazafias dalokat üvöltözve próbálták felhívni magukra a figyelmet.
 
A Maszol.ro szerint a rendbontók leghangosabbika azt kifogásolta, hogy a román történelmet megszentségtelenítik a románok hazájában. Anamaria Popa igazgatónő végül a kihívta a rendőrséget és arra kérte a váratlan vendégeket, hogy ne keltsék a gyűlöletet.
 
A portál úgy tudja, a kiabáló hazafiak brassói rendszámú buszokkal érkeztek a helyszínre, nem helybeliek voltak. Székely Csaba drámáját egyébként Cristian Ban rendezte román-magyar koprodukcióként.
 
Nem fogják elhinni, de a „Nem kimondottan 1918” bemutatása ellen egy bizonyos Dan Tanasă is panaszt tett korábban, aki kicsit sem örült annak, hogy a román társulat a centenárium napján egy magyar drámaíró komédiáját mutatja be az egyesülésről. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29103
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.