Centenáriumi tapsika: a románok jól megverték a magyarokat! (VIDEÓval)

Nem vicc: egy fű alatt lezavart politikusi labdarúgó tornán akadt be a nagy egyesülés extázisával felérő mioritikus diadal.
Hirdetés

Azért írjuk, hogy fű alatt, mert az Interparlementáris Labdarúgó Bajnokságról igen kevés nyilvános adatot találtunk. Azt például sikerült kikövetkeztetnünk, hogy legalább 2013 óta megszervezik, mégpedig (többnyire) a törökországi Antalyában. A 2017-es focibanzáj kapcsán azt is elolvashattuk, milyen költségeket álltak a török szervezők, és milyeneket a román parlament, vagyis az adófizetők, vagyis önök, például. (Persze, lehet, hogy nem néztünk utána elég alaposan, és közben minden jelentős hírügynökség vezető anyagként hozza évente. Ha tehát valami extra hírt talál a rangos sporteseménnyel kapcsolatban, ne habozzon, írja meg kommentben!)

Szóval, a román centenáriumi évben is sor került a politikusi focizásra, november 23. és 26. között, ugyanott, vagyis Antalyában. Ukrajna, Törökország, Kenya (na, ilyen alapon kis túlzással világ-, de minimum interkontinentális bajnokságnak is nevezhetjük az eseményt), Magyarország és Románia csapatai vettek részt a bajnokságon.

Ja, ha esetleg nem lettünk volna elég világosak: a válogatott csapatok kizárólag politikusokból, parlamenti képviselőkből, hasonlókból állnak. A román csapatot a sokszínűség képviselte. Még egyes (nem magyar) kisebbségek is helyet kaptak a keretben. Így néz ki a mioritikus nemzeti válogatott politikai összetétele: Szociáldemokrata Párt, Nemzeti Liberális Párt, Népi Mozgalom Párt, Romániai Horvátok Szövetsége, Romániai Szlovákok és Csehek Demokratikus Szövetsége, parlamenti tanácsadók, kormányzati alkalmazottak.

Nos, a politi-multikulturális és multietnikus válogatott 5–4-re verte Törökországot, a döntőben pedig egy–nullás megsemmisítő győzelmet aratott Magyarország fölött, amellyel egyben meg is nyerte a kupát.

Az igazi ínyencség azonban még csak most következik. A derék parlamenti válogatott hazatért Bukarestbe, ahol Liviu Dragnea szocdem elnök azonnal fogadta őket. De miket beszélünk, díjazta is a derék sportolókat, szép medáliákat adott nekik, tessék csak nézni:

Hirdetés

És természetesen, ha már centenáriumi év van, és magyarverés történt, akkor egy kis nackó hőzöngés sem maradhatott ki a díszbeszédből. Máris idézzük a jó Dragnea urat: „Gratulálok önöknek az interparlamentáris bajnokságon elért siker kapcsán. Sokat töprengtem, hogy is fogalmazzam meg: a tény, hogy önök a centenárium évében megverték Magyarországot, kétszer olyan értékessé teszi a győzelmet. Alig várom, hogy elmeséljék nekem is, mi történt, úgy hallottam, a törökök elleni találkozón leállt a kronométer, a meccs nem akart véget érni.”

Sőt, Dragnea úr azt is belengette, hogy a jövőben beáll a válogatottba. Hát naná, ha ott törvényes keretek közt lehet magyarokat verni.

Hirdetés