Csoportelsőt vertek az Ádámok

Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Hirdetés

Győzelemmel zárta az első ízben kiírt Nemzetek Ligája csoportkörét a magyar válogatott, amely vasárnap este 2-0-ra verte Finnországot a budapesti Groupama Arénában.

Marco Rossi szövetségi kapitány új felállásban, három belső védővel küldte pályára a magyar csapatot a C osztály 2. csoportját már korábban megnyerő finnek ellen, és a rendszer a meccs nagy részében jól működött, bár az elején a vendégeknek is volt két helyzetük. Gulácsi viszont védett, a túloldalon pedig két Ádám, előbb Szalai, majd Nagy is betalált Joronennek – utóbbinak ez volt az első találata a nemzeti együttesben. Mindkét esetben Nagy szerzett labdát az ellenfél térfelén, ebből indult a lerohanás, az első gólnál Kalmár Zsolt sarokpassza teremtette meg a helyzetet, a másodiknál Nagy egyedül vitte végig az akciót. 

Rossinak ugyan a sérülések miatt az 55. percre valamennyi cseréjét el kellett használnia, a Kolozsvári CFR védője, Lang Ádám is beállt, de a magyar siker nem forgott veszélyben. Mindkét csapat inkább tördelte a játékot, a magyarok a labda járatásával az időt is sikeresen ölték.

És mivel közben az addig nyeretlen észtek váratlanul győztek Athénban, meglett a csoport második helye is a magyar csapat számára, ami azt jelenti: ha a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkről nem jut ki a 2020-as kontinensbajnokságra, akkor szerepelhet a Nemzetek Ligája rájátszásában, ahol az Eb utolsó négy helye lesz tét. 

Hirdetés

Nemzetek Ligája, C osztály, 6. forduló:

Magyarország–Finnország 2-0 (Szalai 29., Nagy Ádám 37.)

Görögország–Észtország 0-1 (Lambropulosz 44. – öngól) 

A 2. csoport végeredménye: 1. Finnország 12 pont, 2. Magyarország 10, 3. Görögország 9,  4. Észtország 4.

Hirdetés