Eltört egy nő karja, kartonpapírral (!) rögzítették a kolozsvári sürgősségin

Miután hat órán át várakoztatták a folyóson.
Hirdetés

Amikor azt hinnénk, nagyjából mindent hallottunk már a román egészségügyben uralkodó áldatlan állapotokról, akkor találkozunk egy ilyen sztorival.

2018 végén járunk, az Európai Unió egyik tagállamában. Egy asszonyt eltört karral szállítottak a kolozsvári sürgősségi kórházba, miután elütötte egy autó, ott azonban – a fia elmondása szerint – hat órán át kellett várakoznia, míg egyáltalán szóba álltak vele.

Ezután sín vagy gipsz helyett egy darab tépett kartonlappal (!!!) rögzítették a nő karját, körbefáslizták, majd elküldték az ortopédiára. Közben szóltak neki, ha esetleg egy mentőre lenne szüksége, akkor további három órát kell várakoznia.

„Felfoghatatlan, hogy 2018-ban így kezeljenek bárkit a sürgősségen. Gyakorlatilag fölöslegesen vártunk, a térden keletkezett sebet még csak nem is fertőtlenítették” – panaszolta el a Ştiri de Cluj portálnak a balesetet szenvedett asszony fia. Itt tartunk tehát most, az ország legdrágább városában, egy olyan megyeszékhelyen, amely magát rohamosan fejlődőnek képzeli. 

Hirdetés