Két napja késik a kolozsvári köd miatt a Wizz Air londoni járata

Jobb opció híján az utasok a lutoni reptéren aludtak.
Hirdetés

Ha eddig azt hitte, csak a londoni időjárás tud betenni egy nyaralásnak, most kiderült, hogy a kolozsvári is képes rá. Sőt! Több tucat romániai utas rekedt másfél napja az angol főváros lutoni repülőterén, miután a kolozsvári köd miatt vasárnap délben, 12.30 órakor nem szállt fel a Wizz Air légitársaság kincses várost célzó járata.

A fapados légitársaság nem csinált nagy problémát az ügyből, szóba sem állt az utasokkal, akiknek jobb megoldás híján a reptéren kellett aludniuk. Az egyik utas a Monitorul de Cluj hírportálnak úgy nyilatkozott, hogy már a magyar légitársaság szombat esti gépe sem szállt fel, így a másnap déli gépre kétszer annyi utas maradt, mint ahány elfért volna a repülőn.

Lutonba ellenben egyetlen Wizz Air-gép érkezett, és mikor kiderült, hogy az utasok nem férnek el rajta, az sem szállt fel. Így az utasokat végül 16 óra körül kiutasították a kapuk előtti térből a check-in övezetbe. Többen is arra panaszkodtak, hogy a légi társaságnak egyetlen alkalmazottja sem tájékoztatta őket arról, hogy mi a probléma, illetve mikorra várható az indulás.

Sőt, ételt és italt sem biztosított nekik a várakozás időszakára, csak nagy későn kaptak egy 20 fontos ajándékjegyet, de szállodát már nem biztosítottak. Így az utasok arra kényszerültek, hogy a reptéren,a földön töltsék az éjszakát.

Ilyen esetben egyébként a légitársaságnak kötelező kárpótlást fizetni az okozott kellemetlenségért, több mint 3 órás várakozásnál a távolság függvényében 250-400 eurós kárpótlás igényelhető. Erről bővebben ITT olvashatnak. A három napja tartó kolozsvári ködös időjárás légi közlekedésre gyakorolt negatív hatásairól ITT és ITT írtunk.

Hirdetés