Beüzemelték a román szupervonatot, kár, hogy van, ami lefékezi

Már civilizáltan utazhatunk Arad és Nagyvárad között.
Hirdetés

Kétségtelenül az ország legkorszerűbben felszerelt vasúti kocsiit üzemelte be csütörtökön az Astra Trans Carpatic magán vasúttársaság, így nem is csoda, hogy Románia legmodernebb vonataként reklámozza. De hiába néz úgy ki, mintha a jövőből jött volna, az Arad-Nagyvárad távon közlekedő magánvonatnak ugyanazon az elavult vasúti pályán kell haladnia.

Így csak kényelmet nyerünk vele, időt nem, menetidő tekintetében alig előzi meg a CFR járatait. Berendezésben annál inkább, úgy néz ki, mintha Japánból importálták volna: az ülésekhez fejpárna is tartozik és számos konnektor teszi lehetővé a laptop és más elektromos kütyük használatát.

A szupervonat csütörtökön reggel indult első útjára Aradról, kétórás menetidő után érkezett meg Nagyváradra, ahonnan a déli órákban tért vissza „szülővárosába”. A magán vasúttársaságnak egyébként nem ez az első járata, Aradról Bukarestbe és Konstancára is utaztat, de azok is igénybe vehetik szolgáltatásait, akik Brassóból akarnak a fővárosba menni. Ezeken a távokon alvókocsik teszik teljessé a kínálatot.

Az Arad–Nagyvárad járat újdonsága is a kényelemben rejlik, melyért búsásan meg kell fizetni, egy utazás ára 36,6 lej, míg a CFR jóval lepukkantabb vasúti kocsiiban a szintén kétórás útért 19,3 lejt kell fizetni.

Hirdetés