DNA-kció
MTímea
2018. november 7. szerda, 21:37
A korrupcióellenes ügyészek egy legalább tíz éve történt vesztegetés apropóján kérnek bűnügyi kivizsgálást.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) bűnügyi kivizsgálást kér Călin Popescu-Tăriceanu felsőházi elnök ellen vesztegetés elfogadásának gyanújával. Az erre vonatkozó jelentést a DNA főügyésze küldte el a legfőbb ügyésznek és azt kéri, hogy ez ügyben forduljon a szenátushoz – értesült az Agerpres igazságügyi forrásoktól.

A román hírcsatornák úgy tudják, hogy az állítólagos megvesztegetés Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnöksége idején, 2004 és 2008 között történhetett, és a Microsoft-botránnyal állhat kapcsolatban.

A politikus közölte, nem kapott értesítést arról, hogy nyomoznának utána. Szerinte az egész ügy arról szól, hogy Augustin Lazăr főügyész és Klaus Iohannis államfő emberei mentenék magukat és funkciójukat.

Tăriceanut korábban hamis tanúzással vádolta a DNA, de akkor felmentették.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.