Románia vicces ország: csak a kerítést átmászva közelíthető meg egy közhivatal

Még ez a lehetőség is csak átmeneti. Lassan lehet gondolkodni a drótkötélpálya építésén a sportklub épületének megkörnyékezésére Botoșaniban.
Hirdetés

Sok mindent láttunk már, de ehhez foghatót még nem: a Botoșani városi sportklub épülete mától csak a kerítést átmászva közelíthető meg. Az oktatási minisztérium alá tartozó ifjúsági sportklub nyolc évnyi pereskedés után elvesztette azt a telket, amin az intézmény épületének bejárata áll. A pert megnyerő tulajdonos hamarosan építkezésbe kezd a területen, ezért elkerítette a bejáratot, így annak, aki be akar jutni az épületbe, nincs más választása: át kell másznia egy másik intézmény telkén keresztül megközelíthető kerítésen.

Az épületben országos bajnokságokat is szoktak tartani, ilyenkor itt szállásolják el a más megyékből érkező diákokat, de ezt a tevékenységet felfüggesztették, hogy a vendégeknek ne kelljen kerítést mászniuk.

A helyzet tovább fokozódhat, ugyanis a szóban forgó épület körül főleg magánterületek találhatóak, és pereskedést tárgyát képezi az a telek is, amelyiken keresztül jelenleg megközelíthető a sportklub. Ha az is magánkézbe, nem marad más választás, mint drótkötélpályát építeni, nyilatkozta félig komolyan a sportklub igazgatója.

Hirdetés