A Colectiv-tragédiára emlékeztek Bukarestben és Kolozsváron

Bukarestben gyertyákkal, fáklyákkal vonult fel mintegy kétezer ember a három évvel ezelőtti tűzvész áldozataira emlékezve.
Hirdetés

Több mint száz ember emlékezett meg kedd este Kolozsváron a Colectiv bukaresti klubban három éve pusztított tűzvész áldozatairól. Az emlékezők virágokat hoztak, gyertyát gyújtottak a memorandisták emlékművénél, és csendben emlékeztek a Goodbye to Gravity együttes koncertjén kigyulladt tűz, illetve később a kórházi fertőzésekben elhunyt, összesen 65 áldozatra. 

 
Az áldozatok fotói mellett egyesek A korrupció öl és #colectiv feliratú táblákat tartottak, meghallgatták az együttesnek a tragédia szimbólumává vált, The day we die című számát, és gyertyákból kirakták a Colectiv feliratot.
 
Bukarestben mintegy kétezren indultak az Unirii térről a Colectiv klub volt épületéhez gitárzenével, gyertyákkal, fáklyákkal, hogy a tragédia helyszínén emlékezzenek az áldozatokra – tudatja a Mediafax. A nap folyamán Klaus Iohannis államfő is koszorút helyezett el a klub bejáratánál kialakított emlékhelyen.

Hirdetés