Elfújta a szél zászlóstul az ünnepi ejtőernyőst

Nagykárolyban parádézott a katonaság. Kivéve egy katonát, akinek a zászlót kellett volna lehoznia az égből.
Hirdetés

Blamázspercek tarkították a Román Hadsereg Napjának megünneplését Nagykárolyban: nem sikerült az ejtőernyős truváj, azaz leszállni a katonai parádé közepére a zászlóval. Két ejtőernyős ugrott ki a helikopterből, az első gond nélkül leszállt, a második, aki a zászlót hozta, olyan örvényekbe keveredett, hogy kisodródott a város szélére – írja a portalsm.ro.

 
 
Teljes képernyőn látszik csak a második ejtőernyős a zászlóval

 
 
A többi helyi román és magyar hírforrás a megemlékezésnek a centenárium miatti fokozott ünnepélyességét emelte ki: felvonultak a különböző fegyvernemekhez tartozó katonai egységek, repült három katonai helikopter és három katonai repülő, beszédet mondott és koszorúzott Mihai Fifor védelmi miniszter, illetve a helyi notabilitások, a pópák pedig mindenkit megáldottak.
 
A Román Hadsereg magán kívül azt ünnepli október 25-én, hogy 1944-ben ekkor „űzték ki végleg a fasiszta erőket az országból”. Vagy ahogy Fifor miniszter alig szubtilisen fogalmazott: „azoknak a katonáknak az áldozatát, akik lehetővé tették, hogy ma itt lehessünk Nagykárolyban, román földön”.
 
Az ünnepség után katonai felszerelést és fegyvereket lehetett nézni és némileg matatni is a nagykárolyi kastélykertben rendezett kiállításon. Még több kép a parádéról itt és itt.

Hirdetés