Szélvédőjén üzent a büntetni akaró rendőröknek a maradi sofőr

Felháborította, hogy Konstancán kicsit másként értelmezik a civilizációt.
Hirdetés

Nem mindennapi módon üzent egy konstancai sofőr a helyi rendőröknek, amikor rádöbbent: hiába van pénze, nem tud fizetni a parkolásért. A tengerparti város vezetősége nemrég úgy döntött, felzárkózik a 21. századba, de úgy tűnik, az illetékesek nem sokat gondolkodtak előtte.

Az új szabályzat szerint csak telefonon, sms-ben lehet fizetni a parkolásért, így hiába van az embernek pénze, ha nem áll rendelkezésére vagy cserbenhagyja a modern technika: csak magára vethet.

Ilyen helyzetben volt az a sofőr is, aki a szélvédőjére ragasztott cetlin üzent a helyi rendőröknek: hiába akar fizetni, a rendszer nem teszi lehetővé. Ugyanis nincs telefonja és készpénzzel nem hagyják. Hogy bebizonyítsa jóindulatát, még egy 10 lejest is odaragasztott a szélvédőre, a cetlire pedig ráírta: ha ezután is meg akarják büntetni, rosszindulatúak.

Nem ő az egyetlen, akit felháborít az új módi. Egy másik lakos ezt írta a Facebook-on: örül, hogy a konstancai városvezetés is megpróbál belépni a civilizált világba, de ott legkevesebb három fizetési módot alkalmaznak a különböző közszolgáltatások kifizetésére. Ezzel szemben a Fekete-tenger partján egyetlen opció létezik erre. Ellenben, ha elmulasztja valaki a parkolási díj befizetését, azt akár 1000 lejig terjedő bírsággal sújtják.

Hirdetés