Kolozsvár mellett embert, Székelyföldön medvét gázolt el a vonat

A 60 éves férfi halálát gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálják ki.
Hirdetés

Halálra gázolt péntek este a vonat egy idős személyt Kisbácsban, Kolozsvár mellett. A férfi a helyszínen életét vesztette, írja az Agerpres hírügynökség.

A 60 éves férfit a Kisbácson 22:20 perckor áthaladó Budapest – Brassó nemzetközi vonat gázolta el, nyilatkozta Carmen Pompaş, a Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoz az ügyben. 

A Csíkszentmihály községhez tartozó Lóvészen három medvét gázolt el a vonat. Az esetről szombat reggel értesítették a vadászok Izsák-Székely Lórántot, Csíkszentmihály község polgármesterét.

A Hargita megyei tanács közleménye szerint a lóvésziek a múlt hét folyamán több ízben láttak három medvét a templom körül ólálkodni, panaszt is letettek a polgármesteri hivatalban, jelezve, hogy félnek a medvéktől, féltik a gyerekeik életét. A község polgármestere abban reménykedik, hogy ugyanarról a három medvéről van szó.

Idén több medve esett baleset áldozatául Hargita megyében. Két bocsot Tusnádfürdőnél gázolt el a vonat, két másik medve Udvarhely, illetve Maroshévíz környékén lett autóbaleset áldozata. Szeben megyében az autópályán vált gyakorivá, hogy kamionok ütik el a sztrádára bemászó medvéket, ezért az útkezelő vállalat több helyen is javította, cserélte a sztráda melletti védőkerítést.

Hirdetés