Elhúzta a nótáját a harmonikájával „adót csaló” muzsikusnak az ANAF

Ez nem a tücsök és a hangya meséje, hanem a román változat.
Hirdetés

Muzsikálgatunk, muzsikálgatunk? És adózni ki fog? – ezt kérdezhették az adófelügyelők attól a Gorj megyei férfitől, akit 3000 lejre büntettek amiatt, hogy mulatságokon zenélt. Ő az első romániai muzsikus, akit megbírságoltak amiatt, hogy az ily módon szerzett jövedelme után nem fizet adót. Mint írtuk, az Országos Adóhatóság (ANAF) igyekszik feltölteni a siralmas állapotban lévő államkasszát, ezért a mézesheteiket töltő friss házasokat sem hagyja békésen turbékolni.

A muzsikusokat pedig nyugodtan zenélni. A Gorj megyei Albeni településen élő Constantin Florea a betevő falatot sofőrként keresi, szabadidejében pedig harmonikán játszik. Állítása szerint az ANAF felügyelői amiatt bírságolták meg, hogy két mulatságon pénzt, 300 lejt fogadott el a táncolóktól. A 46 éves muzsikus szerint „jóakarói” jelenthették fel a hatóságnál.

„Úgy gondolják, hogy adót csaltam. Hát akkor azoknak mi a bűne, akik eurómilliárdokat sikkasztottak az államtól?” – tette fel a kérdést a megbírságolt férfi. Kijelentette, kifizeti a bírságot és céget alapít, de a zenélést nem hagyja abba. „Megmondtam nekik, ha börtönbe dugnak, ott is zenélni fogok” – ijesztgette a hatóságiakat.
 

Hirdetés