Visszanyeri régi pompáját Marosvásárhely legendás Aranykakasa

A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Hirdetés

A Maros a megyei környezetvédelmi ügynökség honlapján már elérhetőek az Aranykakas felújítási tervei, melyek nagyszabású munkálatokat sejtetnek. Az épületben egy 12 szobás szállodát és egy éttermet, udvarán pedig egy fedett színpadot és teraszt alakítanak ki. Egy új, 250 férőhelyes rendezvényterem és egy zöld terasz felépítése szintén a tervek között szerepel. Új kerítéseket állítanak fel, a bejárat a Sörház (Sinaia) utca felől lesz – írja a Székelyhon.

A ma romos állapotban lévő ingatlant Bürger Albert sörgyáros családja számára építette egy régi fogadó helyén. A második világháborút követően államosították, majd raktárépületként használták. 1972-ben egy baromfitenyésztő vállalat hozta létre benne az elegáns Aranykakas vendéglőt.

A ház a 2000-es évek elejére a Romarta SA nevű cég tulajdonába került, ez idő alatt az épület teljesen elhanyagolódott, míg a marosvásárhelyi Romur vállalat meg nem vásárolta. A marosvásárhelyiek a Vásárhelyi Forgatag idején, a Szféra – Kortárs Művészeti Műhely alkalmával vehették ideiglenesen újra a birtokukba az ingatlan udvarát, és győződhettek meg arról, hogy milyen nyomot hagyott az idő vasfoga az épületben.

A mostani tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni az Aranykakas udvarán.

Hirdetés