Még a héten tart a vénasszonyok nyara, vasárnap érkezik a hideg

Használjuk ki a szép időt, míg lehet!
Hirdetés

Tavaszias idő várható a következő napokban, de október 21-e után lehűlésre és esőre számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) hétfőn közzétett, október 28-ig érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben ezen a héten a sokévi átlagnál melegebb időjárás lesz, a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 22 Celsius-fok körül alakulnak. Október 21-e és 24-e között fokozatosan 12 Celsius-fok köré hűl a levegő, és ez így marad a jelzett periódus végéig. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek az első héten 6–7, a másodikon 2 Celsius-fok körül alakulnak. Október 19-e után megnő a csapadék esélye, de esőre leginkább október 23-a és 28-a között lehet számítani.

A Bánságban és a Partiumban is szép, meleg idő lesz, a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 23–24 Celsius-fok körül alakulnak. Október 21-e és 24-e között fokozatosan lehűl a levegő, 13 fok köré, s ez így marad a jelzett periódus végéig. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek ezen a héten 6–8, jövő héten 4–6 Celsius-fok körül alakulnak. Csapadékra leginkább október 21-e és 28-a között számíthatunk.

Máramarosban a sokévi átlagnál melegebb időjárás lesz, a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 23-24 Celsius-fok körül alakulnak. Október 20-a és 24-e között fokozatosan 12 Celsius-fok köré hűl a levegő, s ez így marad a jelzett periódus végéig. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek ezen héten 7, a jövő héten 3 Celsius-fok körül alakulnak, esőre leginkább október 22-e és 28-a között lehet számítani.

Hirdetés