Vetkőző tinilányokat kukkolt a szerzetes zenetanár

És a Facebookon publikálta a felvételeket. Oda a szerzetesi fogadalom.
Hirdetés

Az eset egy konstancai zeneiskolában történt, ahol csütörtökön vizsgálatot rendeltek el, miután a tanintézet 34 éves zenetanára a Facebook közösségi portákon tett közzé felvételeket a tornaórára átöltöző diákjairól.

A vizsgálatot a megyei tanfelügyelőség rendelte el csütörtökön délután, miután a Nicolae Tonitza Iskola vezetősége jelentette, hogy a biztonsági kamerák felvételei nem a megfelelő helyen „landoltak”. Az oktatót azzal vádolják, hogy hozzáfért a tornaórára készülő diáklányokat ábrázoló felvételekhez és közzétette azokat személyes Facebook-oldalán.

A felvételeken hetedikes, 13-14 éves lányok láthatók az iskolai öltözőben, vetkőzés-öltözés közben. Bár a férfi később törölte a felvételeket, a rendőrség nyomozást indított.

Az ügy pikantériája, hogy az inkriminált zenetanár egyben ortodox szerzetes is, akit az eset miatt a tomisi ortodox érsekség eltiltott a misézéstől. Az egyház közölte: a szerzetest értékelték „szép zenei tevékenysége” miatt és senki sem gondolta volna, hogy ilyesmire vetemedhet.

Hirdetés