Kulcs a zsebben
gycsaba
2018. október 10. szerda, 21:34
A közúti fuvarozók ugyanis általános sztrájkot hirdettek meg csütörtökre, 12 órától.

Sőt, meghatározatlan időre. A tiltakozó akcióban a megyéken belüli és a megyeközi távolsági buszjáratok működtetői vesznek részt, és a Román Fuvarozók Szövetsége már kiszámolta, a munkabeszüntetés mintegy 900 ezer utast érint. A sztrájkról azok is értesülhettek, akik szerdán felkeresték a menetrendeket összesítő autogari.ro portált.

A fuvarozóknak azt követelik a közlekedési minisztériumtól, hogy vonja vissza a megyei és megyeközi buszjáratok piacát 2019-től liberalizáló rendeletet, amely szerintük hátrányosan érinti a romániai cégeket.

A Román Fuvarozók Szövetsége úgy értékeli, a szakmai tapasztalat nem fog számítani többé a pályázati kiírásokban, a minisztérium gyakorlatilag a külföldi, új járművekkel felszerelt cégeknek akarja átjátszani a piacot.   

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28462
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.