Hol nem járt még medve? Hát az oltszemi gyermekotthon ablakában, de most már ez is megvolt

Oltszemen történt.
Hirdetés

Bement a medve az oltszemi gyerekotthonba – írja a Székely Hírmondó. A másfél mázsás állat felkapaszkodott az épület ablakkeretére, a gyerekektől egyetlen ablakszem választotta el, de tragédia szerencsére nem történt. 

Fodor István bodoki polgármestert éjjel negyed kettőkor a portás riasztotta, hogy a „kutyák nagyon fognak, ejsze medve van a kertben”. 

Fodor átment egy lámpával, de az udvaron semmilyen állatot nem látott. Hátrébb ment, és amikor az istállók kapuja előtt megállt, és kiszállt az autóból, „furcsa zajt” hallott a feje fölött.

„Amikor felvilágítottam a fára, egy medve nézett velem szembe a fűzfa ágáról. Láttam én már medvét eleget, de el kell ismernem, hogy ebből a nézőpontból még nem volt alkalmam megszemlélni” – mondta az amúgy vadászember elöljáró.

A medve leugrott, valamiért az egyetlen fényforrás, a mosókonyha felé menekült, és felkapaszkodott a gyerekek ablakának párkányára.

Hirdetés

„Nem volt nálam fegyver, úgyhogy nem kellett döntenem, de azért ez egy agybajos helyzet. Tehát ha ott van a medve egyetlen ablakszemre ötven kiskorú gyerektől, s én lelövöm, akkor engem megkötnek. Ezer okuk van rá: mert lakott területen használtam a fegyvert, mert nem volt engedélyem Bukarestből, mert hol máshol tudnák jobban, hogy mit kell tenni, bizonyára naponta találkoznak hasonló esettel. Az, hogy esetleg nyitva lehetett volna az ablak, esetleg betörhette volna az állat, és beszabadul éjjel kettőkor ötven kicsi közé, akiket, csak ha feldönti és nem is bántja őket, már életveszélyesen megsebezheti, az nem érdekel senkit. Szóval így állunk ebben az országban”

– összegzett a polgármester a Székely Hírmondónak.

Hirdetés