FRISSÍTVE – Ennyi ideig őrzik Costa Ricában Udreát és Bicát

Bukarestnek nem sok ideje van a kiadatás elintézésére.
Hirdetés

FRISSÍTVE: Veronel Rădulescu, Elena Udrea ügyvédje közölte, hogy Udrea és Bica is fellebbezett az előzetes letartóztatásra vonatkozó döntés ellen.
Azt is elmondta, hogy a kiadatási eljárás hosszas, a román államnak el kell küldenie Costa Ricába a kiadatást indokló teljes dokumentációt, miközben a helyi illetékesek figyelembe veszik a védence érveit is, azt, hogy politikai menedékjogért folyamodott, hogy nemrég szült, illetve hogy a gyermeke már Costa Rica-i állampolgárnak született.

Két hónapra börtönbe került Costa Ricában a szerdán őrizetbe vett Elena Udrea volt román idegenforgalmi és fejlesztési miniszter és Alina Bica, a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIIICOT) volt főügyésze – közölte a helyi Interpol-iroda vezetője, Gustavo Chinchilla. 

Mint elmondta, ennyi idő áll a román hatóságok rendelkezésére, hogy végigvigyék a kiadatási eljárást. 

Ugyanakkor az érintetteknek jogukban áll fellebbezést benyújtani a kiadatás ellen, ráadásul Udrea és Bica is politikai menedékjogot kért a közép-amerikai országban, tehát ennek az elbírálását is meg kell várni.

Az viszontnem lehet a kiadatás akadálya, hogy Udrea szeptember végén szülte meg gyermekét.

Hirdetés

Udreát és Bicát a főváros, San José El Buen Pastor nevű börtönében tartják fogva. A szálloda „jónak” minősülő szárnyába kerültek, cellájukon pedig egy helybeli nővel osztoznak, akit csalással gyanúsítanak.

Udrea és Bica, akik mindketten az év elején utaztak Costa Ricába, eleinte egy lakásban laktak, de összevesztek, miután Bica kifogásolta Udrea nyilvános megjelenéseit, így utóbbi végül elköltözött. Udrea terhessége alatt azonban ismét közel kerültek egymáshoz.

Hirdetés