Álomfizetésért dolgozik az elcseszett tankönyvekért felelős kiadófőnök

Ennyiért el lehet viselni a sok balhét.
Hirdetés
Jogosan került a bírálatok össztűzébe az államosított tankönyvkiadásért felelős Országos Didaktikai és Pedagógiai Kiadó az elmúlt időszakban, miután legalább három hibáktól hemzsegő tankönyvet is megjelentettek a tanévkezdésre. A folyamatos sajtótámadásokat nyilván nehéz lenne elviselnie az országos tankönyvkiadót vezető Mihaela Nistornak, ha nem lenne busásan megfizetve a komoly felelősséggel járó melójáért.
 
A Newsweek hírportál megtudta, Nistor havi 10 400 lejes (2300 eurós) fizetésért irányítja a folyamatosan bírált országos tankönyvkiadót.
 
Mint ismeretes, az oktatási minisztérium a korábbi versenyhelyzet helyett tavalytól állami hatáskörbe rendelte a tankönyvkiadást, és az akkori oktatásügyi miniszter, Liviu Pop gyorsan ki is nevezte az  Országos Didaktikai és Pedagógiai Kiadó élére Mihaela Nistort. A szakma szkeptikusan fogadta az államosítás hírét és azon félelmének adott hangot, hogy a monopólium gyenge minőségi kiadványokat eredményez, aminek majd a diákok isszák meg a levét.
 
Aggodalmuk beigazolódott: a hatodikosok történelem és földrajz tankönyvéhöz hasonlóan a biológia tankönyv hemzseg a tárgyi és helyesírási hibáktól.

 

Hirdetés