Templomban tartottak referendumgyűlést a politikusok

Annak a PSD-nek és ALDE-nek a polgármesterei, amely pártok most azt állítják, nem is kampányolnak a család meghatározásának módosításáért.
Hirdetés

Templomban, a Prahova megyei Bănești ortodox templomában gyűltek össze hétfőn a PSD, PNL, ALDE, PMP megyei vezetői, polgármesterei, Prahova megyei ortodox papok a Koalíció a Családért hívására – no nem misére vagy lelkigyakorlatra, hanem megbeszélni a két hét múlva esedékes népszavazást. A szokatlan helyszínű politikai gyűlésről a CâmpinaTV, majd a DigiFM számolt be.

A politikai és egyházi vezetők mind a támogatásukat fejezték ki nemcsak a családdefiníciót módosító népszavazás lebonyolítását illetően, hanem egyértelműen állást foglaltak az IGEN szavazat mellett. A helyi ortodox esperesség áldását adta a templomi gyűlésre, sőt azon maga az esperes is résztvett.

A legismertebb politikus az ALDE megyei szervezetét képviselő Grațiela Gavrilescu volt, aki a kormányban a környezetvédelmi miniszteri tisztséget tölti be.

Mindezt úgy, hogy ma Viorcia Dăncilă kormányfő a PSD, Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök pedig az ALDE részéről tagadta Brüsszelben, hogy pártjuk részt venne a népszavazási kampányban.

Hirdetés

Az október 6-7-re kiírt népszavazáson a Koalíció a Családért a család és ezzel együtt a házasság definícióját módosíttatná az alkotmányban úgy, hogy házastársak helyett férfi és nő szerepeljen az alkotmány 48-as cikkelyében. A polgári törvénykönyv eleve férfi és nő házasságkötéseként definiálja a házasságot, sőt kifejezetten tiltja is az azonosneműek házasságát. Mi több, alkotmánybírósági indoklás szerint az alkotmány jelenlegi szövegét sem lehetne úgy értelmezni, hogy törvényesíteni lehessen Romániában az azonosneműek házasságát.

Hirdetés