Annyira fontos alkotmányba vésni a hagyományos családot, hogy megbolygatnák érte a tanévet

Bihar megyében vetődött fel, hogy pénteken ne tanítsanak az iskolákban, mert referendumot kell szervezni.
Hirdetés

A kormány ugyan lazán megszavazta a PSD ötletét, hogy két napos legyen a család alkotmányos meghatározását módosító népsavazás, azzal viszont nem számolt, hogy mivel nagyon sok szavazókörzetet iskolában rendeznek be, ezért úgy tűnik, módosítani kell a tanév szerkezetét is.

Azaz oktatási szünnap lenne október 5., péntek, legalábbis ennek szükségességét vetette ma fel Ioan Mihaiu, Bihar megye prefektusa. Ha pedig rendes munkanapon felfüggesztik a tanítást, annak egy később végigsulizott szombat szokott lenni az ára.

„Remélem, hogy országos szinten is felvetik ezt a problémát, és pénteken felfüggesztik a tanítást az iskolákban, hogy mi már csütörtök délután tudjuk elkezdeni a tevékenységet” – mondta a prefektus a szavazókörzetek berendezésére utalva.

A korábbi szavazásokat vasárnap rendezték, így péntek délutántól vasárnap reggelig volt idő előkészíteni a voksoláshoz szükséges infrastruktúrát. Igaz, az október 6-7-i referendum nem lesz annyira infrastruktúra-igényes, mint a 2016-os választások, most ugyanis nem fogják tabletekkel azonnal ellenőrizni, hogy a szavazásra jelentkező polgár nem voksolt-e már máshol, sőt most bárhol lehet szavazni, nemcsak a lakóhely szerinti szavazókörzetben. Sőt annyira fontos összehozni az érvényességi küszöböt, hogy nem is fogják kamerával rögzíteni a voksok megszámolását.

Hirdetés