Öt sávon lesz megközelíthető Kolozsvár legnagyobb lakótelepe

Pár házat le kell majd bontani a kolozsvári önkormányzat legújabb terveihez.
Hirdetés

Kolozsvár egyik legforgalmasabb útszakasza a belvárost köti össze a város legnagyobb lakótelepével, a Monostorral. A városvezetés arra készül, hogy ötsávossá építi át a Monostor utat, ugyanakkor több más utcát is bővít annak érdekében, hogy könnyítse a Hajnal és a Donát negyedek közötti átjárást.

Jelenleg a két városrész között a legegyszerűbben a Szentgyörgy téren (Lucian Blaga) vagy a Lomb/Monostor (Frunzișului) utcán keresztül lehet közlekedni. Életképes alternatívát jelentene a Szélső (Mărginașă) utca, de ehhez szükség van a bővítésére – nyilatkozta Dan Tarcea kolozsvári polgármester. A megvalósíthatósági tanulmány és a területrendezési terv elkészítésére már megbíztak egy szakértői csoportot, várhatóan jövő év júliusáig meglesznek a tervek, tette hozzá az elöljáró.

A Szélső út és Monostor út bővítésére is szükség lesz, ennek érdekében az önkormányzat felvásárolja azokat a házakat, amelyek a megvalósítás útjában állnak. A tervek között szerepel a Villamosmű (Uzinei Electrice) utcák összekapcsolása is. 

Korábban az illetékesek közölték: a járdák szűkítésével kialakított 1,6 km-es ötödik forgalmi sáv a tömegközlekedést fogja szolgálni. A Szélső utca megközelítését megkönnyítendő, a régi sörgyár környékén egy körforgalmat is kiépítenek.

Hirdetés