Saját hivataluk nevét kellett volna helyesen leírniuk a sebesi rendőröknek, nem jött össze

A szászsebesi helyi rendőrségnél senki nem vette észre, hogy kimaradt egy betű a szolgálati autó feliratozásakor.
Hirdetés

Új gépjárművel, egy fehér Dacia Dusterrel bővült a Fehér megyei Szászsebes helyi rendőrség gépjárműparkja, mely alkalmat adott a rendőrök általános tudásszintjének megcsillogtatására is. Az új autóra az intézmény és a város nevét kellett volna helyesen felírni, de nem jött össze, kimaradt az „i” betű a „politia” szóból.

A helyi rendőrség 18 alkalmazottja közül senkinek sem tűnt fel a malőr, vagy meglehet, hogy csak senki nem tartotta annyira fontosnak, hogy újrafeliratozzák az autót, pedig mégiscsak egy hivatalos szerv megnevezéséről van szó.

FRISSÍTÉS: A Ziarul Apulum helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva írta meg, hogy a fotókat nem Szászsebesen, hanem Gyulafehérváron készítették, és az autóval nem járőrözött a helyi rendőrség, mert a szászsebesi hatóság a látványos hiba miatt át sem vette a járművet. 

A betűhiányos felirattal járőröző autó fotója végül az interneten is közröhej tárgyává vált. Az egyik hozzászóló poénosnak szánt megjegyzése szerint az elírás lehetséges magyarázata, hogy biztosan Dăncila az új polgármester a településen. De hát tudjuk jól, az igénytelenség és a funkcionális analfabetizmus nem csak a kormányfő ismérve ebben az országban. 

Hirdetés