Betörte az autó ablakát, mert a sofőr életveszélyesen vezetett (VIDEÓval)

Nem tudta meggyőzni a Gyulafehérváron száguldozó sofőrt, hogy szálljon ki, ezért betörte az ablakát.
Hirdetés

Életveszéllyel terhelt közlekedési sztorit írt meg a Mediafax hírügynökség, ahol a pozitív figura szokatlan és erőszakos józanító kísérletet vetett be egy Gyulafehérváron száguldozó sofőr ellen, akiről kiderült, nem is volt részeg. „Csak” kiborult.

Egy férfi autójával majdnem elgázolta a gyalogátkelőn szabályosan, zöld lámpánál átkelő gyalogosokat, mikor nagy sebességgel kiugratott a piros lámpa mögül Gyulafehérvár központjában. Az életveszélyes manőveren felháborodott egy másik autó utasa, és perceken át követte a renitens sofőr autóját, amely kaotikusan, néhol cikk-cakkban haladt a forgalomban.

A felháborodott utas azt hitte, az illető sofőr részeg, mert össze-vissza cikázott, tiltott helyeken hajtott át, szegélykövekre ugratott fel és le, míg meg nem állt egy körforgalomban a menetiránnyal szemben, mert a rendőrség szerint kihasadt a kereke. Az utas attól tartott, az ittasnak hitt sofőr tovább fogja veszélyeztetni a közlekedők biztonságát, ezért megpróbálta meggyőzni a férfit, hogy szálljon ki az autójából, és közben értesítette a rendőrséget is az incidensről.

Mivel meggyőzési kísérlete nem volt sikeres, a felháborodott utas betörte az esztelenül hajtó sofőr autójának jobb oldali ablakát. Az alábbi videó végén az látszik, hogy be is hajol az autóba, és talán kirántja a slusszkulcsot.

 

Hirdetés

 

A kiérkező rendőrök azonnal megszondáztatták a sofőrt, de az alkoholteszt negatív volt, közölte a Fehér megyei rendőrség a hírügynökséggel. Az illetőt kórházba kísérték drogtesztre, közben pedig a férfi azt mondta a rendőröknek, hogy betegségtől szenved és kiborult. Az Unirea helyi portál szerint a sofőr nem akart feljelentést tenni rongálásért.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, bevonta az illető jogosítványát, és meg is bírságolta, mert áthajtott a piroson. A rendőrségi szóvivő közölte, értesíteni fogják a férfi családorvosát, hogy értékelje újra, alkalmas-e az illető autóvezetésre.

Hirdetés