Vegzálja a büntetőügyesek nélküli közéletet akarókat Felsővisó polgármestere

Mert ezekkel a kezdeményezésekkel mindig csak a baj van.
Hirdetés
Trükkösen próbálja megfélemlíteni a Máramaros megyei Felsővisó szociáldemokrata párti (PSD) polgármestere azokat, akik aláírták azt a petíciót, amelynek kezdeményezői azt akarják, hogy ne lehessen közfeladatot ellátó személy olyasvalaki, aki ellen jogerős ítélet született valamilyen büntetőügyben .
 
Az önkormányzat a polgármester és az önkormányzat jogi képviselője által aláírt levelet küldött mind az 588 személynek, aki aláírta a városházán leadott petíciót, és – arra hivatkozva, hogy valakik panaszt nyújtottak be, azt állítva, az aláírások egy része hamis – beidézték őket, hogy ellenőrizzék az aláírások hitelességét. Ennek érdekében az érintetteknek írásos nyilatkozatot kellene tenniük arról, hogy valóban aláírták a dokumentumot.
 
A kezdeményezők szerint a polgármester visszaél a hatalmával, és megpróbál nyomást gyakorolni az aláírókra, ezért igyekeznek megnyugtatni őket.
 
 
Többek között jelezték: senkinek sem kötelező eleget tenni az idézésnek, az önkormányzat pedig csak azokat az aláírásokat nyilváníthatja semmissé, amelyekkel kapcsolatban írásos panaszt kap. A szignók érvényességéhez pedig nem szükséges írásos nyilatkozat az aláírók részéről. Egyben jogi tanácsadást ajánl mindazoknak, akik esetleg feljelentést kívánnak tenni a polgármester ellen.
 
Vasile Coman nem véletlenül orrolt meg a kezdeményezőkre, tavaly novemberben ugyanis az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) megállapította: 2008 és 2012 között, amikor még csak a helyi közgyűlés tagja volt, összeférhetetlenség állt fenn az esetében, ugyanis több olyan cég is szerződésben állt az önkormányzattal, amelyben neki vagy a feleségének érdekeltsége volt. Az összesen 21 szerződés nyomán a céhek több mint 4,5 millió lejt kaptak az önkormányzattól.
 
A polgármester már eleve megpróbálta megakadályozni az aláírásgyűjtést: nem hagyta jóvá, hogy az aláírásgyűjtők a város főterén állítsák fel a sátrukat – arra hivatkozva, hogy ez veszélyeztetné az ő személyes biztonságát. 

Hirdetés