Büntetőügyeskedés
béel
2018. szeptember 14. péntek, 11:56
Mert ezekkel a kezdeményezésekkel mindig csak a baj van.
Trükkösen próbálja megfélemlíteni a Máramaros megyei Felsővisó szociáldemokrata párti (PSD) polgármestere azokat, akik aláírták azt a petíciót, amelynek kezdeményezői azt akarják, hogy ne lehessen közfeladatot ellátó személy olyasvalaki, aki ellen jogerős ítélet született valamilyen büntetőügyben .
 
Az önkormányzat a polgármester és az önkormányzat jogi képviselője által aláírt levelet küldött mind az 588 személynek, aki aláírta a városházán leadott petíciót, és – arra hivatkozva, hogy valakik panaszt nyújtottak be, azt állítva, az aláírások egy része hamis – beidézték őket, hogy ellenőrizzék az aláírások hitelességét. Ennek érdekében az érintetteknek írásos nyilatkozatot kellene tenniük arról, hogy valóban aláírták a dokumentumot.
 
A kezdeményezők szerint a polgármester visszaél a hatalmával, és megpróbál nyomást gyakorolni az aláírókra, ezért igyekeznek megnyugtatni őket.
 
 
Többek között jelezték: senkinek sem kötelező eleget tenni az idézésnek, az önkormányzat pedig csak azokat az aláírásokat nyilváníthatja semmissé, amelyekkel kapcsolatban írásos panaszt kap. A szignók érvényességéhez pedig nem szükséges írásos nyilatkozat az aláírók részéről. Egyben jogi tanácsadást ajánl mindazoknak, akik esetleg feljelentést kívánnak tenni a polgármester ellen.
 
Vasile Coman nem véletlenül orrolt meg a kezdeményezőkre, tavaly novemberben ugyanis az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) megállapította: 2008 és 2012 között, amikor még csak a helyi közgyűlés tagja volt, összeférhetetlenség állt fenn az esetében, ugyanis több olyan cég is szerződésben állt az önkormányzattal, amelyben neki vagy a feleségének érdekeltsége volt. Az összesen 21 szerződés nyomán a céhek több mint 4,5 millió lejt kaptak az önkormányzattól.
 
A polgármester már eleve megpróbálta megakadályozni az aláírásgyűjtést: nem hagyta jóvá, hogy az aláírásgyűjtők a város főterén állítsák fel a sátrukat – arra hivatkozva, hogy ez veszélyeztetné az ő személyes biztonságát. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28138
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.