Valahogy mégis megszüntetné a katolikus iskolát a magyarok régi barátja, Marius Paşcan

A politikus megsemmisíttetné a vásárhelyi tanintézet megalapítását előíró rendeletet.
Hirdetés

Marius Pașcan, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) Maros megyei képviselője érdemi tevékenység hiányában általában akkor szokott bekerülni a hírekbe, amikor eszébe jut egy újabb magyarellenes akció, s ez nincs másképp most sem. A vásárhelyi politikus pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, panaszt nyújtott be az oktatásügyi minisztériumhoz a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum megalapítását előíró miniszteri rendelet megsemmisítése céljából.

Marius Pașcan szerint nem kérdés, hogy a parlamenti szünetben a kormány sorozatos túlkapások révén sürgősségi rendeleteket fogadott el az iskola megalapítása érdekében, megsértve ezáltal az oktatási törvényt. A PMP politikusa úgy értékelte, a tanintézetet törvénytelenül hozták létre, ideiglenes vezetőket neveztek ki, sőt, nevet is adtak az iskolának annak ellenére, hogy ez a polgármesteri hivatal feladata lenne. 

A katolikus iskolát nem először támadó Pașcan elmondta továbbá, miután választ kap a minisztériumhoz benyújtott panaszára, a közigazgatási bírósághoz fordul az iskola létrehozásáról szóló rendelet eltörlése érdekében, de fontolgatja, hogy az alkotmánybíróságon is megtámadja a rendeletet, mivel az szerinte diszkriminálja a románokat és sérti az oktatási törvényt. A sajtótájékoztatóról készült felvétel itt tekinthető meg: 

Hirdetés